Αεροπορικά Ταξίδια – Χρήσιμα

αεροπορικα εισητηρια

Αεροπορικά Ταξίδια – Aeroporika Taxidia

Πριν από το ταξίδι
Η αεροπορική εταιρεία θα σας ενημερώσει για τα απαραίτητα στοιχεία που πρέπει να προσκομίσετε για τα αεροπορικά σας εισιτήρια (aeroporika eisitiria). Στοιχεία που θα σας ζητηθούν σίγουρα είναι το όνομα, η ημερομηνία γέννησης, το φύλο, ο αριθμός διαβατηρίου, η ημερομηνία λήξης του διαβατηρίου και η χώρα έκδοσης του διαβατηρίου. Για να ταξιδέψετε σε κάποιες χώρες του εξωτερικού απαιτείται βίζα. Για να είστε σίγουροι ότι έχετε ακριβώς  ότι χρειάζεται για το επικείμενο ταξίδι σας επικοινωνήστε με την αεροπορική εταιρεία, με την πρεσβεία ή το προξενείο της χώρας που πρόκειται να επισκεφτείτε.

Αποσκευές
Προσπαθήστε να πακετάρετε πάντα τα πλέον απαραίτητα και χρήσιμα αντικείμενα για το ταξίδι σας. Να έχετε υπόψιν σας ότι όσο πιο συνετά και βάση των κανονισμών πακετάρετε τόσο πιο γρήγορα θα ξεμπερδέψετε με τους ελέγχους του αεροδρομίου και δεν θα προκαλέσετε καθυστερήσεις. Κάθε αεροπορική εταιρία έχει τους δικούς της κανονισμούς για το μέγεθος και τα κιλά των αποσκευών για αυτό σιγουρευτείτε για το τι επιτρέπεται πριν φτάσετε στο αεροδρόμιο για να αποφύγετε επιπλέον χρεώσεις. ΠΡΟΣΟΧΗ μην ξεχάσετε τα αεροπορικά σας εισιτήρια (aeroporika eisitiria)

Υγρά: Μέσα στην χειραποσκευή που θα έχετε στο αεροπλάνο μαζί σας αποφύγετε να βάλετε υγρά (άρωμα, μέικ απ, μάσκαρα, λοσιόν, τζελ, ποτά, aeroporika κτλ.). Εάν όμως σας είναι απαραίτητα τότε θα πρέπει να βρίσκονται σε συσκευασία των 100 ml ή λιγότερο. Προσπαθήστε να έχετε κάπου εύκαιρα τα υγρά που θα ανεβάσετε στο αεροπλάνο γιατί θα σας ζητηθεί στο αεροδρόμιο να τα τοποθετήσετε σε μια ειδική διάφανη σακούλα για να περάσουν από έλεγχο.
Δώρα: Αν στην χειραποσκεύη έχετε δώρα μην τα τυλίξετε γιατί μπορεί να πρέπει να περάσουν από έλεγχο.
Αναπτήρες και αιχμηρά αντικείμενα: Επίσης αποφύγετε να τοποθετήσετε στην χειραποσκεύη αναπτήρες ή αιχμηρά αντικείμενα. Οι αναπτήρες θεωρούνται υγρό και έτσι ο κάθε επιβάτης δικαιούται να έχει μαζί του έναν αναπτήρα που θα πρέπει να τοποθετηθεί στην ειδική διάφανη σακούλα για τον έλεγχο.
Ηλεκτρικές συσκευές: Τα laptop, tablet και οι ηλεκτρικές συσκευές (σεσουάρ, ξυριστική μηχανή, κτλ.) επιτρέπονται στην πτήση, απλά πρέπει να περάσουν από ξεχωριστό έλεγχο όποτε φροντίστε να βγαίνουν εύκολα από την χειραποσκεύη.
Ιατρικός εξοπλισμός και φάρμακα: Ο ιατρικός εξοπλισμός επιτρέπεται στο ταξίδι αλλά θα περάσει από ξεχωριστό έλεγχο πριν την επιβίβαση στο αεροπλάνο και θα πρέπει να συνοδεύεται από τα απαραίτητα έγγραφα. Ειδικά φάρμακα και αναπνευστήρες θα πρέπει να περάσουν από τον έλεγχο του αεροδρομίου και να συνοδεύονται από χαρτί γιατρού.
Μουσικά όργανα: Αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε με μεγάλα μουσικά όργανα συνιστάται να επικοινωνήσετε με την αεροπορική σας εταιρεία για να γίνουν οι απαραίτητες διευθετήσεις.
Παιδικές τροφές: Οι παιδικές τροφές και το γάλα επιτρέπονται κατά την διάρκεια της πτήσεις και σε ορισμένες περιπτώσεις και σε μεγαλύτερες ποσότητες από 100 ml. Είναι όμως απαραίτητο να ελεγχθούν πριν την επιβίβαση.
Δεν επιτρέπεται να έχετε μαζί σας αντικείμενα που μπορούν να προκαλέσουν βλάβη σε εσάς και σε άλλους επιβάτες, όπως μαχαίρια, σύριγγες, όπλα, ψαλίδια, τσεκούρια, τιρμπουσόν, ρόπαλα, εκρηκτικά, χημικές και τοξικές ουσίες.

Υπηρεσίες για άτομα με ειδικές ανάγκες.
Πρέπει απαραίτητα όταν κάνετε κράτηση (aeroporika) μπορείτε να ενημερώνετε τον τουριστικό σας πράκτορα ότι χρειάζεστε βοήθεια για το ταξίδι σας. Αν χρειάζεστε βοήθεια στο αεροδρόμιο σε οποιοδήποτε στάδιο του ταξιδιού σας θα πρέπει να την έχετε ζητήσει τουλάχιστον 48 ώρες πριν την πτήση σας. Φτάνοντας στα check in των αεροδρομίων ενημερώνετε ότι έχετε κάνει αίτηση για βοήθεια και φυσικά σας προσφέρετε δωρεάν. Παιδιά και άτομα που δεν μπορούν να ταξιδεύουν χωρίς επιτήρηση πρέπει να έχουν κάποιο συνοδό κατά την διάρκεια του ταξιδιού και για αυτό και πάλι πρέπει να ενημερώσετε των τουριστικό σας πράκτορα και την αεροπορική εταιρεία πριν την προγραμματισμένη πτήση για να σας παρέχουν την απαραίτητη βοήθεια. Τα περισσότερα πλέον αεροδρόμια διαθέτουν σύγχρονες εγκαταστάσεις για εύκολη πρόσβαση για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Στο αεροδρόμιο
Θα πρέπει πάντα να βρίσκεστε στο αεροδρόμιο αρκετή ώρα πριν την πτήση. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι πρέπει να κάνετε, επιτρέποντας αρκετό χρόνο για να έχετε ένα ήρεμο ταξίδι.  Ο γενικός κανόνας λέει πως πρέπει να βρίσκεστε στο αεροδρόμιο δυο με τρεις ώρες πριν την πτήση σας σε μεγάλα αεροδρόμια και 1 σε μικρά. Μόλις φτάσετε στο αεροδρόμιο βρείτε από πιο terminal (τερματικό σταθμό) αναχωρεί η πτήση σας και έχετε πάντα πρόχειρα το διαβατήριο και τα αεροπορικά εισιτήρια σας και την κάρτα επιβίβασης.

Ενδιάμεσες στάσεις και αλλαγές αεροσκαφών.
Στην περίπτωση που η πτήση σας έχει ενδιάμεσες στάσεις ή πρέπει να μεταβείτε σε άλλο αεροσκάφος ρωτήστε την αεροπορική σας εταιρεία για το τι επιτρέπετε να μεταφέρετε από το ένα αεροσκάφος στο άλλο ή τι μπορείτε να αγοράσετε από τα καταστήματα του αεροδρομίου.

ΑΓΟΡΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΕΔΩ!